ВМРО-ДПМНЕ ја објави листата со кандидати за градоначалници

ВМРО-ДПМНЕ објави листа со 38 кандидати за градоначалници со кои ќе настапи на локалните избори.

Меѓу кандидатите има многу добро познати имиња, актуелни градоначалници, но има и млад, свеж кадар од рамките на партијата.

 • За Битола, Зоран Илиоски, актуелен пратеник во Собранието на Република Македонија, претседател на комисијата за избор и менување во Собранието, поранешен директор на ЈП „Комуналец“ во Битола и  дипломиран електротехнички инжинер.
 • За Бутел, Дарко Костовски, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Бутел, дипломиран политиколог, вработен во министерството за труд и социјална политика и актуелен советник во Советот на општина Бутел и тренер на македонската Таеквондо федерација.
 • За Штип, актуелниот градоначалник, Илчо Захариев, квалитетен кадар, со голем број на реализирани проекти, познат фармацевт со национално реноме.
 • За Виница, Мартин Павлов, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Виница, лекар со долгогодишен стаж во градот.
 • За Чаир, Нермин Теловска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, специјалист по дефектологија.
 • За Босилово, актуелниот градоначалник, Љупчо Колев.
 • За Струга, Сеад Солаковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, лекар по професија.
 • За Свети Николе, актуелниот градоначалник на градот, Зоран Тасев.
 • За Ново Село, актуелениот градоначалник, Блажо Велков.
 • За Василево, актуелниот градоначалник, Ванчо Стојанов:
 • За Кочани, актуелниот градоначалник, Ратко Димитровски.
 • За Ресен, актуелниот градоначалник, Ѓоко Стрезовски.
 • За Чешиново Облешево, Горан Зашов, директор на водостопанско претпријатие.
 • За Гевгелија, актуелниот градоначалник, Иван Франгов.
 • За Македонска Каменица, актуелниот градоначалник, Дарко Митевски.
 • За Дојран, актуелниот градоначалник, Борче Стамов.
 • За Кисела Вода, Јохан Тарчуловски, пратеник во Собранието на Република Македонија.
 • За Зрновци, актуелниот градоначалник, Блаже Станков.
 • За Крива Паланка, актуелниот градоначалник, Арсенчо Алексовски.
 • За Охрид, Митко Тилев, доктор специјалист по ортопедија, вработен во специјалната болница Св. Еразмо во Охрид.
 • За Сопиште, актуелниот градоначалник, Стефче Трпковски.
 • За Богданци кандидат за градоначалник е Никола Роглев.
 • За општина Маврово Ростуше кандидат за градоначалник е Алим Билали, актуелен претседател на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.
 • За Долнени, Пецо Вајгалевски, актуелен претседател на Општинскиот Комитет.
 • За Кавадарци кандидат за градоначалник е Митко Јанчев,  стопанственик.
 • За Неготино кандидат за градоначалник е Златко Пенков.
 • За општина Крушево кандидат за градоначалник е Ѓорги Дамчески.
 • За општина Дебрца кандидат е Игор Трајковски, актуелен градоначалник.
 • За Демир Хисар, актуелниот градоначалник, Љупчо Блажевски.
 • За Ранковце, Роберт Симоновски, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ.
 • За Чашка, Зоран Здравевски, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Чашка.
 • За Јагуновце, актуелниот градоначалник, Тони Коцески.
 • За Карбинци, актуелниот градоначалник, Зоран  Минов.
 • За Конче, актуелниот градоначалник, Благој Јованов.
 • За Пехчево, актуелниот градоначалник, Игор Поповски.
 • За Пробиштип, актуелниот градоначалник, Тони Тоневски.
 • За Градско, актуелниот градоначалник, Жанета Чаушевска.
реклама

Што се случува кога по втор пат ќе се заразиме со коронавирусот?

Read more

Расте тензијата на Кавказ: Загинати и ранети ерменски и азербејџански војници

Read more

Кој е пасивен, а кој не може без секс: Хороскопските знаци во кревет

Read more

Тешки последици кои пациентите со COVID-19 ги чувствуваат месеци по оздравувањето

Read more

Македонија

Правото на глас го оствариле 7.861 болни и немоќни, 234 лица во домови и 1.235 затвореници

Read more

Зибери: Не сум позитивен на COVID-19, утре ќе гласам во 10 часот

Read more

ССМ: 15 јули неработен ден за сите работници, ако се работи да се пријави во ДИТ и да се исплати надомест

Read more

135 новозаразени, 4 починати и 142 оздравени

Read more

Вести

Правото на глас го оствариле 7.861 болни и немоќни, 234 лица во домови и 1.235 затвореници

Читај повеќе

Од коронавирусот во светот починаа 3.000 здравствени работници

Читај повеќе

Дневен преглед на состојбата со COVID-19 во светот

Читај повеќе

Зибери: Не сум позитивен на COVID-19, утре ќе гласам во 10 часот

Читај повеќе

ССМ: 15 јули неработен ден за сите работници, ако се работи да се пријави во ДИТ и да се исплати надомест

Читај повеќе

Аја Софија останува отворена за посетители кога ќе нема молитви

Читај повеќе

135 новозаразени, 4 починати и 142 оздравени

Читај повеќе

ЦИВИЛ: Кршење на изборниот молк и други изборни нерегуларности

Читај повеќе

Кокино добива нови патоказни и информативни табли

Читај повеќе