Во Битола поставена празнична изложба на книги за виното и љубовта

Во пресрет на празниците Св. Трифун и Св. Валентин, националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола, во салонот за промоции постави празнична изложба на книги.

Членови читатели и пријатели на библиотеката може да ги видат книгите и да се потсетат на повеќе наслови од македонски и странски автори кои пишувале на тема вино, љубов, традиција.

На празничната изложба изложени се книгите кои асоцираат на празникот Св. Трифун, односно „Вино, култура и традиција“ од авторот Мишо Христовски, „Леб и вино“ од Димитар Христов“, „Во виното е вистината“ од Милијана Павловска....како и книги кои организаторот ги посвети на празникот Св. Валентин, односно книгата „Добро утро, љубов!“ на авторката Милена Лунеска, „Време за љубов“ од Маја Стојковска, „Сѐ е љубов“ од Јована Хисмаер, „Еднаш одигравме љубов“ на Елена Конеска, потоа книгата „Не можеш да ми купиш љубов“ од Мари Форс, „Последното љубовно писмо“ од Џоџо Мојес...и други.

Празничната изложба ќе биде поставена и достапна на читателите до 20 февруари, информираа од НУ Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола.

реклама

Олово, кадмиум и арсен се пронајдени во домат и крставица на македонскиот пазар

Read more

Протече нов нацрт договор од СЗО:„Светот мора да се подготви за нова уште посмртоносна пандемија“

Read more

Трагична несреќа кај Штип со три загинати лица

Read more

Цели семејства од Македонија одат на сезонска работа во Хрватска

Read more

Култура

Објавен конкурсот за наградата „Браќа Миладиновци“ во 2023 година

Read more

Објавена програмата за 57. МТФ Војдан Чернодрински

Read more

Објавена програмата за 11. Викенд на гордоста Скопје

Read more

Младите преведувачи повикани на работилницата за книжевен превод „Без фусноти“

Read more
 

Вести

Трагична несреќа кај Штип со три загинати лица

Читај повеќе

Олово, кадмиум и арсен се пронајдени во домат и крставица на македонскиот пазар

Читај повеќе

Протече нов нацрт договор од СЗО:„Светот мора да се подготви за нова уште посмртоносна пандемија“

Читај повеќе

Германскиот пратеник Бистрон: „Признавањето на Косово беше грешка“

Читај повеќе

Паметна канта за отпадоци ги опоменува скопјани да не фрлаат отпадоци наоколу

Читај повеќе

Гужви и колони на „Богородица“ за влез во Грција

Читај повеќе

Цели семејства од Македонија одат на сезонска работа во Хрватска

Читај повеќе


Отворен новиот изложбен салон на Алумил во Скопје

Читај повеќе

Левица: Уставните измени се правна рамка за бугаризација на Македонија

Читај повеќе