Здравје

Во борба против килограмите – кои се најпребаруваните диети во 2019 година?

13. декември 2019 - 15:19 | Марта Стефановска

Google, најпопуларниот пребарувач во светот, традиционално секоја година објавува список на најпребарувани поими. Овојпат, станува збор за најпребарувани диети, здрава храна и здрав начин на живот.

Нивниот список ги опфаќа сите области во врска со борбата против килограмите и правилниот начин на исхрана.

Најпребарувани диети во светот за 2019 година: 

Повремен пост

Диета на д-р. Себи

Kето диета

Диета „1200 калории“

Палео диета

Голо диета

Дуброу диета

Диета без јаглехидрати и шеќери

Ендоморфна диета

Македонците секогаш брзаат некаде, и сакаат да постигнат резултати за кус рок, па исто така и кога станува збор за диети и правилен начин на исхрана.

Oва се најпребаруваните зборови од категоријата слабеење и диети:

 

Коментирај