Живот

Во кој период од денот се најпродуктивни милионерите?

11. јануари 2018 - 13:44 | М.Д.

Период од денот во кој милионерите создаваат голем дел од богатството е токму утрото.

Том Корли, автор на книгата „Rich Habits“, во период од пет години ги проучувал животните навики на 233 милионери во светот.

Корли заклучил дека оваа група на луѓе најголемиот дел од своите сили ги вложува наутро.

Милионерите во раните утрински часови (некои од нив се будат во 3 или 4 наутро) најмногу медитираат, вежбаат, работат на решавање на проблемите и читаат.

Последната ставка е исклучително важна, бидејќи оваа група на луѓе непрекинато се труди да го прошири спектарот на знаења.

Милионерите исто така одреден период поминуваат и во читање на ведри, мотивациони и инспиративни работи, благодарение на кои стекнуваат добро расположение за работа и достигнување на целите кои себеси си ги одредиле.

Коментирај