Наука

Во внатрешноста на пирамида стара 4.500 години

6. мај 2016 - 18:11 | Б.С.Б.

Дали ве интересира како изгледа внатрешноста на пирамидите? Ова видео ќе ви помогне да го дознаете одговорот.

За пирамидите се верува дека се едни од најстарите дизајни во Египет. Тие се мистерија стара 4.500 години. Но, нивната внатрешност повеќе не е тајна. Овој проект направен со помош на египетското Министерство за антиквитет, Факултетот за инженерство од Универзитетот во Каиро и Институтот ХИП ги скенира пирамидите.

Тоа што истражувачите го открија се тајни простории и соби, откриени низ скенирање на пирамидите.

Коментирај