Свет

Војската на САД се извини за заканата упатена до НЛО ентузијастите

24. септември 2019 - 15:35 | Ф.З.

Во петокот Twitter профилот на американската војска испрати закана со фотографија од борбен авион и војници на готовс вејеќи дека тоа е последното нешто кое го видат оние кои ќе пробаат да влезат во Областа 51.

„Последното нешто кое милениумците ќе го видат доколку пробаат да влезат во Областа 51 денес...“, гласеше твитот испратен од официјалниот профил на Војската на САД во петокот кон НЛО ентузијастите кои се собраа пред забранетата зона.

Сепак, шегата на одговорното лице за Twitter профилот не им се допадна на повисоко-рангираните запослени, па следуваше официјално извинување.

Во секој случај Војската на САД во петокот немаше работа бидејќи НЛО ентузијастите не се собраа во илјадници како што најавуваа и не се обидоа масовно да влезат во забранетата Област 51. Освен неколкумина уапсени, собирот помина во најдобар ред.

Коментирај