Љубов и секс

Врска на далечина: Што треба да знаете за да трае подолго?

16. март 2017 - 11:35 | А.С.

Дали е точна изреката „Далеку од очи, далеку од срце“? Врските на далечина можеби бараат поголемо вложување, но сепак се возможни.

Според едно истражување објавено во Journal of Communication, луѓето кои се во врска на далечина повеќе споделуваат значајни работи и чувства со нивните партнери отколку оние кои не се.

Очигледно, двојките во врска на далечина повеќе го идеализираат однесувањето на другиот, што води до подлабоко чувство на интимност.

Сето тоа е супер, но оддалеченоста сепак постои и воопшто не е лесна за поднесување. Како да ја надминете далечината? Луѓе кои имале искуство со врски на далечина ги споделуваат нивните реални совети.

1. Бидете подготвени да се трудите двојно повеќе отколку во обична врска

2. Поставете некои основни правила за тоа кога, каде и колку често ќе се гледате

3. Јавувајте се или допишувајте се во текот на денот

4. Не заборавајте на редовните состаноци на Skype

5. Трудете се да мислите на поголемата слика, односно причината зошто сте заедно и вашата иднина

6. Одбележувајте и славете се’ што ви се случува додека не сте заедно

7. Планирајте ги од напред трошоците за патување 

Коментирај