Чек дис аут

Запознајте го Базука, најголемиот домашен мачор во светот

24. јануари 2020 - 13:50 | М.С.

Животот на мачорот Базука е полн со неочекувани пресврти, а за да повторно биде здрав – мора да гладува.

По смртта на поранешниот сопственик, оставен е во прифатилиште за животни.

Неговиот сопственик бил болен од деменција, па постојано се плашел да не заборави да му даде храна на мачорот, па затоа чинијата за храна постојано била полна до врв.

Базука се здебелил толку многу што во еден момент имал дури 16 килограми.

По пристигнувањето во центарот за заштита на животни, тој ја добил потребната медицинска грижа. Мачорот мора да гладува за да ја врати нормалната тежина.

Базука е вдомен од друго семејство кое му ја дава сета потребна грижа и љубов.

Коментирај