Љубов и секс

Знаци што откриваат дека не уживате во сексот со партнерот

15. декември 2018 - 14:35 | Б.С.Б.

Сексот е важен дел од секоја љубовна врска. Паровите кои добро се слагаат во кревет помалку се расправаат за разлика од оние кои имаат лош сексуален живот.

Кога сексот во една врска е лош тоа може да укажува на многу поголеми проблеми во врската. Најважно е да се пронајде изворот на проблеми и да се дојде до заемно решение.

Овие неколку знаци откриваат дека не уживате во сексот со партнерот:

1. Сексот го доживувате како обврска

Никој не ги сака обврските, а доколку се чувствувате должно кон партнерот да му овозможите сексуално задоволството тогаш се мали шансите да уживате во сексот.

2. Секогаш наоѓате изговори

Кога сте незадоволни од сексуалниот живот секогаш ќе смислувате некоја друга обврска за да го избегнете.

3. Мечтаете за други

Не е грев понекогаш да замислувате секс со други во текот на сексуалниот чин, но ако тоа го правите постојано тогаш нешто не е во ред.

4. Сексот не ви е пријатен

Постојат луѓе кои едноставно не уживаат во сексот, било од психички или од физички причини. Во такви ситуации е најдобро да побарате стручна помош.

5. Несреќни сте во врската

Ако често сте незадоволни од партнерот и од љубовната врска, тогаш е нормално да немате желба за секс, односно да не уживате во него.

6. Немате интерес за секс

Ако ви здосадило од сексот, тоа може да значи дека и партнерот ви здосадил. За тоа треба да разговарате со него и да се обидете да ги поправите работите.

Коментирај