Зошто луѓето немаат крилја или што е невозможно во еволуцијата?

Во биологијата, еволуцијата е промена на карактеристиките на живите организми преку генерациите. Вообичаената дефиниција на зборот во популарната наука ја опфаќа и појавата на нови видови, исто така како производ на еволуцијата.

Од развојот на современата генетика во 40-тите, еволуцијата е дефинирана поспецифично како промена на фреквенцијата на алелите (алтернативни форми на истиот ген) во една популација од една генерација до следната.

Во другите полиња терминот еволуција се користи во поширока смисла, за да означи било каков процес на промена во текот на времето.

Како всушност функционира еволуцијата?

реклама

Чек дис аут

Женка бел носорог стигна во Јапонија во потрага по партнер

Read more

Чудесниот остров во Хрватска што личи на отпечаток од прст

Read more

Фејл компилација на неделата

Read more

Американка тврди дека е магнетизирана од вакцината, сите ѝ се смеат

Read more

Нови видеа

play_arrow

Топ 10 нови видеоигри во јуни 2021

Read more
play_arrow

Фејл компилација на неделата

Read more
play_arrow

Пристигна новиот Tesla Model S Plaid

Read more
play_arrow

Неверојатни факти за планетата Земја

Read more
play_arrow

Моментот кога Торнадо беснее низ Колорадо

Read more
play_arrow

Зошто луѓето немаат крилја или што е невозможно во еволуцијата?

Read more
play_arrow

10 минути вежбање на горниот дел од телото

Read more
play_arrow

Netflix го објави трејлерот за новата серија „Sex/Life“

Read more
play_arrow

Интензивен HIIT тренинг за целото тело

Read more
play_arrow

Десет намирници што треба да се избегнуваат

Read more
play_arrow

Што ново претставија од Apple на првиот ден од WWDC?

Read more
play_arrow

Како би функционирала Влада на Обединетата Земја?

Read more