Чек дис аут

Нов предизвик на интернет: #FillTheBottle

19. август 2019 - 11:04 | М.С.

Фотографијата која на Twitter ја објави Џејсон Принц, покрена нов предизвик кој е многу корисен за околината.

Џејсон Принц на Twitter објави фотографија со полно шише отпушоци кои ги собрал во круг од педесет метри, со намера да ја опомене околината за тоа колку цигари има околу нас.

„За дваесет минути наполнив шише во радиус од 50 метри. Ова станува сериозно“, напиша Принц.

Предизвикот го започна Амел Тала, а го нарече #FillTheBottle (Наполни го шишето). Резултатите се понижувачки, огромен број отпушоци се околу нас, а не ги забележуваме, што докажува хаштагот.

Заклучокот е дека е крајно време луѓето да се освестат за тоа колку планетата е загадена. За да се распадне отпушокот потребни се 18 месеци. Освен пластиката, филтерите за цигари содржат арсен, олово, никотин, а сите тие можат да бидат штетни за земјата и за морето.

Коментирај