Живот

Сладолед од канализација на стапче

8. јуни 2017 - 15:18 | Л.Е.

Тројца студенти по дизајн од Тајван се здружиле во еден проект кој е спој на уметничката естетика и активизмот за спас на животната средина. Групата дизајнери во најава пошле до 100 загадени извори на вода во Тајван, собрале примероци и од нив направиле ремек дела.

Собраните прмероци ги зачувале во смола ставена во калапи за сладолет на стапчи и ги зачувале во убави обвивки.

Целта на оваа иницијатива за заштита на животната средина е да докаже дека убавиот изглед може да лаже се додека не се доближите и соочите со проблемот.

Изложбата наишла на многу позитивни критики ширум Тајван.

Коментирај