ментално здравје

Децата кои гледаат телевизија повеќе од 2 часа дневно се повеќе склони кон зависности

Децата кои гледаат повеќе од два часа телевизија дневно имаат поголема веројатност да станат зависни од коцкање, цигари, дрога и алкохол кога ќе пораснат.
Read more

Како да престанете да вршите притисок врз себе?

Се соочуваме со доволно притисок во животот без самите да го предизвикаме, но тоа е токму она што многумина од нас го прават, на еден или друг начин.
Read more

Паролата „Во здраво тело-здрав дух“ е точна повеќе од кога било

Физичката неподготвеност може да влијае на развојот на симптомите на депресија и анксиозност.
Read more

Осум начини да се опоравите од животот со токсични родители

Ако вашите родители постојано ви кажуваат и ви „ставаат до знаење“ дека „не сте доволно добри“, вашиот живот би можел да изгледа како вистински затвор.
Read more
реклама

Направете брз тест со ладна вода и дознајте дали имате здраво срце

Read more

Неделен хороскоп од 29 мај до 4 јуни: Што ви предвидуваат ѕвездите?

Read more

Сирена – секс поза што прави чуда за мажите со мал пенис

Read more

По три месеци - ниту трага, ниту глас од внукот на Љубе Бошкоски

Read more