Македонија

Завршена реконструкцијата на мостот „Гоце Делчев“

19. август 2019 - 11:39 | Ф.З.

Од денеска се одвива нормален сообраќаен режим по мостот „Гоце Делчев“ во Скопје на кој непрекинато се работеше изминативе четириесетина дена.

Екипи на Град Скопје вршеа реконструкција на дилатационите спојки на мостот, градежен зафат кој се вршеше првпат по 13 години. Целта беше да се зголеми безбедноста на мостот.

За време на градежните зафати на мостот беше воведен ограничен возен режим со по една активна лента од двете страни.

Фото: Град Скопје

Коментирај