Фит

Фит мама: Како безбедно да вежбате со вашето бебе?

16. јуни 2018 - 14:20 | А.С.

Враќањето во форма по породувањето може да ви изгледа страшно и на повеќето новопечени мајки тоа е последното нешто што им паѓа на памет.

Фитнес инструкторката Ана Кајзер го знае тоа бидејќи и таа има едногодишен син, па направи систем од вежби со кои ќе можете безбедно  да вежбате заедно со вашето бебе, во удобноста на вашиот дом.

„Бебето ви функционира како тег во вежбите. Не ви треба ништо друго“, вели Ана која е лична инструкторка на Шакира и Кели Рипа.

Овој 15-минутен тренинг вклучува разни вежби и е забавен како за мајката, така и за бебето.

„Вашиот ум е посилен од телото. Секоја жена е различна и мора да знаете што можете реално да направите со вашето тело“, објаснува Ана.

„Обидете се да почнете со вежбање додека бебето е помало. Како што расте бебето, така ќе имате повеќе обврски околу него, па ќе ви треба сила и енергија.“

Коментирај