Свет

Катастрофални последици: Мајами пред и по ураганот Ирма (Видео)

11. септември 2017 - 11:05 | М.Д.

Снимка од Мајами пред и по ураганот Ирма покажува колкава штета е направена во овој град на Флорида.

Улиците се поплавени, стеблата се искоренети, уништени се и многу енергетски линии, поради што четири милиони луѓе останаа без струја.

Поплавен е и најголемиот аеродром на Флорида.

Метеоролозите и понатаму предупредуваат на опасност од појава на поројни поплави на местата кои ги уништи Ирма.

Коментирај