Македонија

Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор – одлучи Апелација

12. јануари 2018 - 15:20 | Макфакс

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите во врска со настаните во Собранието на 27 април 2017 година.

 Апелациониот суд на тој начин ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје,едонесени во рамки на предметите во врска со настаните во Собранието на Република Македонија на 27 април 2017 година и тоа за обвинетите Оливер Поповски, Горан Ѓошевски, Владо Јовановски, Митко Чавков, Игор Дурловски, Мунир Пепиќ, Душко Лазаров, Митко Пешов, Оливер Раудлов, Богдан Илиевски и Илија Славевски.

Коментирај