Чек дис аут
Опасна средба

Јагуар нападна жена која ја мина заштитната ограда поради селфи

11. март 2019 - 15:34 | Б.С.Б.

Во зоолошка градина во Аризона јагуар нападна жена која ја прескокна заштитната ограда за да направи селфи со животното.

Нејзините повреди не се опаси по живот, а инцидентот се случил кога жената ја прескокнала бариерата за да се фотографија со јагуар, кој ја протнал шепата низ решетките и ја зграпчил, нанесувајќи ѝ длабоки гребаници.

Директорот Мајк Олсон изјави дека не постои начин луѓето кои ги прескокнуваат заштитните огради да избегнат такви ситуации, бидејќи тие се наоѓаат со причина таму.

Според него, јагуарот и претходно нападнал човек кој ја прескокнал ограда, но не се случил сериозен инцидент како овој. Тој потврди дека инцидентот во саботата е резултат на човечка грешка и јагуарот нема да биде успиен.

Повредена жена се вратила во зоолошката градина за да се извини за инцидентот.

Коментирај