Живот
Време е за зимување

Најевтините скијачки центри кои мора да ги посетите оваа зима

12. декември 2019 - 11:14 | М.С.

Post Office Travel Money ја направи листата на најевтини зимски дестинации во Европа кои мора да ги посетите оваа зима.

Најстариот скијачки центар во Бугарија, Боровец, е најевтиниот во Европа.

На второ место се наоѓа ски центарот во Банско.

Најскапиот ски центар во Европа се наоѓа во Швајцарија, а станува збор за Цермат.

За да ја комплетираат листата, истражувачите ги провериле цените во 30 популарни скијачки центри, а ги споредувале цените на хотелите, храната, изнајмување на ски опрема, цените за скијање итн.

Овие два скијачки центри во Бугарија се поевтини од другите, но единствената разлика помеѓу нив е поевтината храна во Боровец.

Станува збор за современ скијачки центар со многубројни хотели, а љубителите на природата ќе можат да уживаат и во густа борова шума.

На трето место е италијанскиот ски центар Червинија.

На листата на најевтини скијачки центри се наоѓаат и Крањска Гора (Словенија), Сестриере (Италија), Соз (Франција), Елмау (Австрија), Сиера Невада (Шпанија), Солде (Андора) и Червинија (Италија).

Коментирај