Живот

Реакцијата на поларно мече кога за прв пат излегува од дувлото

18. јануари 2016 - 15:22 | Б.С.Б.

Фотографката Дејзи Џилардини чекала 117 часа за да ги направи овие фотографии од поларно мече и неговата мајка, додека за прв пат по четири месеци излегуваат од нивното дувло во Националниот парк Вапуск во Канада.

Но, на крајот долгото чекање на студеното и ветровито време вреди за да се направат овие слатки фотографии од нешто што толку ретко се гледа. Мајката како трча по снегот, а покрај неа едно од двете малечки мечиња се качува на неа.

„И покрај тешките услови и долгите часови чекање искуството да се види нешто толку ретко е бесценето“, вели фотографката за Daily Mail.

Коментирај