Што ако универзумот престане да се шири?

Колку и да сакаме да скокнеме во различни временски епохи, за жал, времето е линеарно. Секогаш се движи напред, секунда по секунда. И како што времето се движи напред, така се движи и просторот, и сѐ што е внатре во него.

Затоа универзумот продолжува да се шири  - затоа што тоа го прави уште од почетокот на времето. Но, што би се случило ако универзумот каже –доста! Што ако универзумот реши дека повеќе нема да мрда?

Factnomenal анализира што би се случило ако универзумот престане да се шири.

реклама

Наука

Една од најсјајните ѕвезди ќе исчезне од небото за кратко време

Read more

Нов тест на крвта открива кои органи стареат најбрзо

Read more

Анимација: Човечкото тело при имплозија

Read more

Откриено дека црната дупка во центарот на Млечниот Пат ги искривува времето и просторот

Read more

Нови видеа

play_arrow

Кога сѐ ќе тргне наопаку

Read more
play_arrow

Ема Стоун ветува екцентрична изведба во новиот филм Poor Things

Read more
play_arrow

Сè што е погрешно со Barbie

Read more
play_arrow

Како големите ренесансни умови го модернизирале Рим?

Read more
play_arrow

ВАР, одбранет пенал - гол! Македонија води против Англија

Read more
play_arrow

Трејлер за 4K ремастерираниот The Abyss на Џејмс Камерон

Read more
play_arrow

Кои 33 главни градови се именувани според човек?

Read more
play_arrow

Зошто Италија веќе не „произведува“ напаѓачи?

Read more
play_arrow

Како Саудиска Арабија го купи Светското првенство во фудбал?

Read more
play_arrow

Најдобри вежби за мускулести нозе

Read more
play_arrow

Зошто толку многу бразилски фудбалери „прегоруваат“ млади?

Read more
play_arrow

Искрен трејлер за Mission: Impossible - Dead Reckoning Pt. 1

Read more