пазар на труд

Кои се резултатите од експериментот „четиридневна работна недела“ во Германија?

Компанија за чистење теписи, градежна компанија, маркетинг агенција - ова се само дел од компаниите кои учествуваат во најголемото истражување досега во Германија во врска со воведувањето на четиридневна работна
Read more

Како да си ја зголемите платата за 25 проценти?

Работите за кои се потребни вештини за вештачка интелигенција (ВИ) нудат значително повисоки плати од оние за кои не се потребни, според новото истражување објавено вчера.
Read more

Германија воведува четиридневна работна недела, платите ќе останат исти

Германските компании од 1 февруари ќе воведат експериментална четиридневна работна недела и ќе ја мерат продуктивноста на работниците.
Read more

Половина од работните места за пет години ќе ги преземат машини

Во следните пет години, половина од сегашните работни места во средните и големите фирми на кои сега работат луѓе, ќе ги преземат машини.
Read more
реклама

Летување во Југославија: Сиромашни, ама среќни

Read more

Колапс на системот ширум светот: Погодени банки, медиуми и компании, приземјени авиони

Read more

Фармацевт објасни кои лекови никогаш не треба да се земаат заедно

Read more

Чистка во Грција: Панично се собираат чадори и маси од плажите

Read more