витамин Е

Што треба да знаете за витаминот Е?

Витаминот Е е есенцијална хранлива материја која игра важна улога во многу функции во човечкото тело и здравје, а одредени намирници го содржат.
Read more

Телото не го произведува, а му треба: Која храна е богата со витамин Е?

Хранливите материи како што се витаминот Ц и витаминот Д често се наведуваат како основни хранливи материи за здравје и долговечност.
Read more

Како да препознаете недостаток на одреден витамин во телото?

На телото му се потребни 13 видови витамини за нормално функционирање, а секој од нив игра важна улога во зајакнувањето на нашиот имунитет.
Read more

Еден витамин може да помогне во спречување на артритис или намалување на симптомите

Она што е сигурно е дека ниту една промена на животниот стил не може да гарантира дека нема да добиете артритис, но постојат некои навики кои би можеле да помогнат да се намали ризикот од потешки симптоми на боле
Read more
реклама

Летување во Југославија: Сиромашни, ама среќни

Read more

Колапс на системот ширум светот: Погодени банки, медиуми и компании, приземјени авиони

Read more

Фармацевт објасни кои лекови никогаш не треба да се земаат заедно

Read more

Чистка во Грција: Панично се собираат чадори и маси од плажите

Read more