Фит

5-минутен тренинг за совршени стомачни

14. март 2017 - 12:42 | Кајгана

За рамен и цврст стомак потребно е да го промените начинот на исхрана и редовно да вежбате. Здравата исхрана е првиот чекор до совршени стомачни, а овој мал 5-минутен тренинг ќе ви донесе одлични резултати со малку време.

Кратките тренинзи се привлечни бидејќи не одземаат многу време, но тоа не значи дека се лесни и едноставни. За постигнување на саканите резултати потребно е да внимавате на изведбата, да правите правилни и контролирани движења и секогаш да ги отежнувате движењата за мускулите да не се навикнат на вежбата. Тренингот може да го отежнете со додавање на тегчиња на нозете или повеќе повторувања.

Вежби:

1. High Knees

2. Cork Screw

3. High Knees

4. Pistols alt.

5. High Knees

6. Side Burpee / Plank Lift (x2) 

 

Коментирај