Софтвер

Facebook работи на „темниот режим“ за својата Android апликација

21. август 2019 - 13:35 | M.С.

Компанијата Facebook го развива темниот (dark) режим за својата апликација.

Лошата вест e што темниот режим е во раната фаза на развој, што значи дека подолго време ќе го чекаме завршниот производ. Апликацијата Messenger темниот режим(dark mode) го доби во март, но главната апликација остана заслепувачки бела.

Коментирај