Книги

Најдобрите книги за 2019 година, според Amazon

11. ноември 2019 - 19:30 | Б.С.Б.

Секој месец уредниците на Amazon прават листа на најдобрите нови книги во месецот, споделувајќи ги нивните омилени четива. На крајот на секоја година тие прават листа со најдобрите книги од годината.

Уредничката Сара Гелман за Business Insider ги откри десетте најдобри книги на годината, досега. Од морничави трилери до амбициозни мемоари и лесни новели, на листата има по сè од нешто.

Проверете дали и вашата омилена книга се наоѓа меѓу нив:

1. „City of Girls“ – Елизабет Гилберт

2. „The Silent Patient“ – Алекс Мајклидис

3. „Once More We Saw Stars“ – Џејсон Грин

4. „Mrs. Everything“ – Џенифер Вејнер

5. „The Night Tiger“ – Јангци Чу

6. „Daisy Jones & the Six“ – Тејлор Џенкинс Рид

7. „Underland“ – Роберт Мекфарлен

8. „The Unwinding of the Miracle“ – Џули Јип Вилијамс

9. „Save Me the Plums“ – Рут Реичл

10. „Cari Mora“ – Томас Харис

Коментирај