Љубов и секс

Најдоброто од сексот следи 48 часа подоцна

14. ноември 2017 - 14:54 | А.С.

Научниците тврдат дека има нешто подобро од сексот, а тоа се случува 48 часа откако сте воделе љубов.

Добриот секс тешко може да се надмине, но научниците тврдат дека најдоброто доаѓа два дена подоцна. Едно ново истражување во кое биле анализирани сексуалните активности на 200 двојки потврдило дека повеќето луѓе се посреќни два дена после сексот.

Овие луѓе имаат поголем сексуален „after glow“ и покажуваат поголемо општо задоволство во врската и до неколку месеци подоцна.

Тоа е оној природен сјај што го добиваме по сексуалниот однос, што подразбира љубов, задоволство и повраност со партнерот и што може да го забележат сите околу вас, дури и луѓето кои не ви се блиски.

Овој сјај е поврзан со тоа колку сте среќни во врската бидејќи сексот ги поврзува партнерите, о оглед на тоа дека за време на сексуалниот однос се ослободува окситоцин, хормон на среќата, што ја поттикнува интимноста.

Истражувањето покажа дека учесниците кај кои задоволството во сексот било појако, биле посреќни во врската или бракот и на почетокот, но и после истражувањето.

Коментирај