Пораки од потсвеста: 10 симболи од соништата кои не треба да се игнорираат

Психотерапевтот од 19 век, Карл Јунг, спровел низа истражувања и заклучил дека гледањето во соништата ја отвора вратата за свеста и духовниот свет. Подолу се дадени 10 симболи за соништа што никогаш не треба да ги игнорирате.

Соништата се одраз на човечката потсвест. Читањето соништа ни овозможува да декодираме нечии мисли и потиснати емоции. Доминантните емоции и чувства во потсвеста на една личност се манифестираат во форма на повторливи симболи во нивните соништа.

„Соништата секогаш бараат да изразат нешто што егото не го знае и не го разбира“, Карл Јунг.

1. Летање
Ако се гледате како летате во сон, мора да ги достигнете своите амбиции. Соништата за летање укажуваат на премногу слобода и поттик да постигнете сѐ што сакате.

2. Водопади
Симболот на вода обично се поврзува со чистота и спокојство. Се смета за крајно побожно да сонувате за вода. Ова значи дека водата го мие старото и го отвора патот за нешто ново и големо.

3. Заби
Некои соништа за забите значат стареење. Други, пак, се однесуваат на стрес и вознемиреност. Сонот за вадење заб значи потреба да излезете во јавноста со некоја тајна.

4. Смрт
Сонувањето за смрт обично го симболизира крајот на нешто. Но, во некои случаи, соништата за смрт може да значат и дека саканата личност се обидува да се поврзе со вас.

5. Бременост
Да сонувате дека сте бремени значи дека ве очекува голем раст. Тоа е симбол на развој и плодни желби.

6. Куќи
Соништата за куќи симболизираат себесност и неговите различни аспекти. Сонувањето на таван означува скриени спомени, додека сонот за подрум укажува на интуиција.

7. Пари
Соништата за пари се однесуваат на нечиј просперитет. Ако се гледате себеси како освојувате огромна сума пари, вие сте на работ на промена на животниот стил. Ако сонувате дека губите пари, тоа го симболизира вашиот страв да изгубите пари. Недостатокот на финансиска стабилност е една од водечките причини за стрес во животот на една личност. Парите го водат текот на животот.

8. Измама
Сонувањето за прељуба симболизира потиснати сексуални нагони кои бараат изразување. Тие исто така можат да бидат резултат на недостаток на лична вредност на некоја личност или нестабилна врска. Несигурноста во секоја врска може да доведе до такви соништа.

9. Оган
Соништата за оган имаат неколку значења во зависност од контекстот. Гледањето оган на далечина значи можности и желба за трансформација. Но, ако се гледате како си играте со оган, тоа значи предупредување за ризични ситуации што се на пат. Ако сонувате да запалите оган, тоа го симболизира вашиот потиснат гнев.

10. Голотија
Соништата кои се фокусираат на голотија се доста чести. Тие се однесуваат на нечиј страв од откривање. Ако видите друго лице голо во сон, тоа главно значи губење почит. Ваквите соништа означуваат откривање на „гола вистина“. Тие, исто така, укажуваат на потребата да се прифатат недостатоците.

Тагови
реклама

Кои се најголемите опасности од гледање порно филмови?

Read more

Како точно се пресметува возраста на кучињата во човечки години?

Read more

Што е поздраво - свинска маст или масло?

Read more

Кое е вашето идеално место за секс според хороскопот?

Read more

Живот

Астролозите велат дека 30 ноември е најбаксузниот ден во годината

Read more

Студија: Бебињата развиваат смисла за хумор во првиот месец од животот

Read more

Кој збор ја одбележа 2021 според речникот Merriam-Webster?

Read more

Која е 44 години помладата девојка на Мик Џегер која му го роди осмото дете?

Read more
 

Магазин

Астролозите велат дека 30 ноември е најбаксузниот ден во годината

Читај повеќе

Кои се придобивките ако јадете по четири бадеми секој ден?

Читај повеќе

Руски измамници продаваат уреди за „дечипирање“ од вакцината против ковид

Читај повеќе

Студија: Бебињата развиваат смисла за хумор во првиот месец од животот

Читај повеќе

Едноставно решение за оние коишто имаат недостаток на витамин Д

Читај повеќе

Кој збор ја одбележа 2021 според речникот Merriam-Webster?

Читај повеќе

Знаци кои укажуваат дека имате висок холестерол

Читај повеќе

Ако сакате долг живот, појадувајте рано наутро

Читај повеќе

Рецепт на денот: Штрудла со ореви

Читај повеќе