Авто новости

Porsche смести автосалон на 2.300 метри надморска височина

19. февруари 2018 - 15:32 | А.С.

Продажниот салон што е сместен на надморска височина од 2.300 метри е еден од најнеобичните од вкупно 700 салони на Porsche ширум светот.

Покрај тоа што се наоѓа под провидна купола на еден од врвовите на француските Алпи, најспецифично за овој салон е што во него е изложен само еден примерок - Porsche Cayenne.

Овој поп-ап салон е сместен пред ресторанот „Рок“ во зимскиот центар Мерибел, а на потенцијалните купци може да се информираат за сѐ што ги интересира од агентот за продажба кој ќе одговори на сите прашања за сите модели што ги нуди Porsche.

Заинтересираните може на лице место да закажат тест-возење, но на друга локација, на пониска надморска височина.

Локацијата на која се наоѓа ова специфично продажно место честопати е изложена на температури под -25 степени Целзиусови, а не се реткост ни ветрови со брзина од 160 км/ч.

Автосалонот на алпскиот врв ќе биде отворен до средината на април.

Коментирај