Репертоар на Кино Милениум од 22 до 28 октомври 2020

Градско кино Милениум-Скопје го објави репертоарот за периодот од 22 до 28 октомври.

Љубителите на филмската уметност ќе имаат можност да уживаат во врвни домашни и странски филмови во Кино Милениум, придржувајќи се до мерките за заштита од COVID-19.

ПРОТОКОЛ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ВО КИНО МИЛЕНИУМ

– Задолжително e носењето лична заштитна опрема (маска) за сите посетители на киното. Маската е задолжителна за цело времетраење на посетата на киното, во сите простории: хол, тоалет, киносала за цело времетраење на проекцијата.

– Задолжително е одржување физичка дистанца од 1,5 – 2 метри помеѓу посетителите пред билетарницата, пред влезот во холот, пред влезот во киносалата и при купување на шанкот.

– Не е дозволено стоење и групирање на посетителите од публиката во холот или киносалата.

– Задолжителна дезинфекција на рацете за сите посетители при влез во киното.

– Задолжително мерење на телесната температура на сите посетители при влез во киното. Доколку посетителот има покачена телесна температура истиот се повлекува на страна и температурата повторно се мери по 5 минути и ако е повторно покачена, посетителот може да го замени билетот за проекција во друг ден или да му бидат рефундирани средствата на каса, доколку билетот е набавен на билетарница. Ако билетот е набавен преку електронски пат, посетителот ги прифаќа Условите за користење на онлајн-продажба на билети на ЈУ МКЦ објавени на веб-страната.

– Се препорачува електронска набавка на билети како и бесконтактно плаќање доколку билетот се набавува на билетарница. Доколку билетот се купува на билетарница, задолжително е одржување дистанца од 1,5 до 2 метри, и истото растојание меѓу вработениот и посетителот.

– Продажбата на пијалоци се одвива на шанкот во холот на кино Милениум при што задолжително е одржување дистанца од  1,5м. помеѓу посетителите. Се препорачува плаќањето да се изврши со користење бесконтактни платежни картички.

– Задолжително седење само на местото означено на билетот.

– Користењето на тоалетите е ограничено на максимум двајца посетители во исто време.

ОВДЕ погледнете го распоредот на седиштата според Протоколот.

ЧЕТВРТОК  (22.10.)

16:00 – БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ (BRIT- MARRIE WAS HERE) -97’ 12+, трета категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:30 – ХОМО -91’ четврта категорија 16+

ПЕТОК  (23.10.)

16:00 – БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ (BRIT- MARRIE WAS HERE) -97’ 12+, трета категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:30 – ХОМО -91’ четврта категорија 16+

САБОТА (24.10.)

11:00  - ТРОЛОВИ: СВЕТСКА ТУРНЕЈА (TROLLS: WORLD TOUR) 90’ – втора категорија

13:30 – СТЕЛА 91’ втора категорија

16:00 – БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ (BRIT- MARRIE WAS HERE) -97’ 12+, трета категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:30 – ХОМО -91’ четврта категорија 16+

НЕДЕЛА  (25.10.)

11:00  - ТРОЛОВИ: СВЕТСКА ТУРНЕЈА (TROLLS: WORLD TOUR) 90’ – втора категорија

13:30 – СТЕЛА 91’ втора категорија

16:00 – БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ (BRIT- MARRIE WAS HERE) -97’ 12+, трета категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:30 – ХОМО -91’ четврта категорија 16+

ПОНЕДЕЛНИК (26.10.)

16:00 – БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ (BRIT- MARRIE WAS HERE) -97’ 12+, трета категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:30 – ХОМО -91’ четврта категорија 16+

ВТОРНИК  (27.10)

16:00 – БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ (BRIT- MARRIE WAS HERE) -97’ 12+, трета категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:30 – ХОМО -91’ четврта категорија 16+

СРЕДА  (28.10.)

16:00 – БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ (BRIT- MARRIE WAS HERE) -97’ 12+, трета категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:30 – ХОМО -91’ четврта категорија 16+

Продолжете да читате: [КАЈГАНА рецензија] „Стела“ е филм за детето во секој од нас

реклама

Филм & ТВ

Почина Лазо Голужа, творецот на „Квискотека“

Read more

Десетте најлоши филмови во историјата според Rotten Tomatoes

Read more

Топ 10 најпиратирани филмови на неделата

Read more

Почина оригиналниот Дарт Вејдер

Read more

Сцена

  • play_arrow

Почина Лазо Голужа, творецот на „Квискотека“

Читај повеќе
  • play_arrow

Десетте најлоши филмови во историјата според Rotten Tomatoes

Читај повеќе
  • play_arrow

Топ 10 најпиратирани филмови на неделата

Читај повеќе

Почина оригиналниот Дарт Вејдер

Читај повеќе
  • play_arrow

Ова се најдобрите серии на 21 век, досега

Читај повеќе
  • play_arrow

Џенифер Лопес целосно гола ја најави новата песна

Читај повеќе
  • play_arrow

Искрен трејлер за „The New Mutants“

Читај повеќе

Мадс Микелсен ќе го замени Џони Деп во „Fantastic Beasts 3“

Читај повеќе
  • play_arrow

Објавен трејлерот за романтичниот филм „Life in a Year“

Читај повеќе