мултипла склероза

Рани симптоми кои укажуваат на можност за мултиплекс склероза

Мултиплекс склероза е автоимуна болест на централниот нервен систем, која може да влијае на големиот и малиот мозок, како и на мозочното стебло и 'рбетниот мозок.
Read more

Дали одредени крвни групи се поподложни на автоимуни болести?

Некои истражувања сугерираат дека можеби сте повеќе подложни на автоимуни болести поради вашата крвна група.
Read more

Кои се симптомите на мултипла склероза карактеристични за жените?

Мултипла склероза се смета за хронична, автоимуна, дегенеративна болест на централниот нервен систем. Нападот на болеста вообичаено се случува кај младите луѓе и за околу три пати е почеста кај женскиот пол.
Read more
реклама

Нови шокантни детали од Ковачки: Безбеден град го лоцирал возилото со кое била киднапирана Вања во Маџари и кај хотелот Палас

Read more

Пет автомобили кои нема да ја дочекаат 2024 година

Read more

Најопасниот хотел во светот: Среде море, опкружен со ајкули

Read more

Зошто нема расположение за секс во вашата врска?

Read more