вежбање

Поради нередовната активност во ЕУ прерано умираат 10.000 луѓе

Зголемената физичка активност може да спаси животи и милијарди евра трошоци за здравствена заштита годишно во Европската Унија, покажуваат податоците на Светската здравствена организација (СЗО) и Организацијата за економска соработка и раз
Read more

Колку треба да вежбаме во зависност од возраста?

Седечкиот начин на живот е еден од најголемите проблеми денес. Вежбањето е превенција од многу проблеми и болести предизвикани од седењето.
Read more

Во која европска земја луѓето најмногу вежбаат?

Речиси секој втор жител на Европската Унија вели дека никогаш не вежба или спортува, покажува новото истражување спроведено меѓу испитаниците кои живеат во земјите-членки на ЕУ.
Read more

Вежби што не треба да ги правите навечер

Утринскиот или попладневниот може да ви даде бран енергија, да ви го подобри менталниот фокус и да ви помогне да бидете доследни на рутината на вежбање.
Read more
реклама

Ибра: Имам толку многу пари, а брат ми не успеав да го спасам

Read more

Како правилно се јаде јапонско јаболко?

Read more

Ретрограден Меркур им ги враќа бившите на 4 хороскопски знаци

Read more

НАЈДИ МЕ - Систем за рано предупредување за исчезнати деца во Македонија

Read more