Свет

Тројца пијани мажи потопија две села во Виетнам

20. март 2017 - 12:06 | Кајгана

Откако се опиле, тројца мажи потопиле две села во Виетнам.

Пијаните мажи провалиле околу 2 часот наутро во контролната соба на браната и го одвртиле вентилот, по што во селата Сон Нгиен и Суои Бак се излеале два милиони кубни метри вода.

Помеѓу останатото, поплавата уништила и 15 тони шеќерна трска. За среќа, во поплавата нема потешко повредени.

Уште е непознато каква казна ќе добијат тројцата.

Коментирај