Книги

Бил Гејтс: Најдобрите книги за 2016 година

13. декември 2016 - 14:07 | Б.С.Б.

Бил Гејтс ја објави листата на омилени книги за 2016 година на неговиот сајт Gates Notes. Станува збор за книги со различна содржина, четива кои се добро напишани и на читателите им нудат нови работи за учење.

Станува збор за следните книги:

1. „String Theory“ – Дејвид Фостер Валас

2. „Shoe Dog“ – Фил Најт

3. „The Gene“ – Сидарта Мухерџи

4. „The Myth of the Strong Leader“ – Арчи Браун

5. „The Grid“ – Гречен Бејк

Loading the player...

 

Коментирај