Музика

Forbes: „Ју-Ту“ се најплатени музичари на годината

6. декември 2018 - 23:22 | А.С.

Ирскиот бенд „Ју-Ту“ се најде на првото место на листата најплатени музичари според списанието Forbes, со заработка од 118 милиони долари во една година.

На второ место се „Колдплеј“ со 115 милиони долари.

Благодарение на светската турнеја Joshua Tree, „Ју-Ту“ се музичари со најголема заработка во периодот од јуни, 2017 до јуни, 2018 година. Во рамките на заработката од 118 милиони долари влегува и профитот од турнејата Experience + Innocence.

Ед Шеран е на трето место со заработени 110 милиони долари, а топ пет го заокружуваат Бруно Марс со 100 милиони долари и Кејти Пери со 83 милиони долари.

Коментирај