Што ако Сонцето исчезне цел месец?

Сонцето е најважен извор на светлина и топлина на Земјата. Но, што ќе се случи ако останеме еден месец без Сонцето?

Одговорот на ова прашање го дава видеото на AsapSCIENCE. Колку време ќе биде потребно за луѓето и растенијата да го почувствуваат недостатокот на светлина и топлина? Како тоа ќе влијае на производството на храна?

Што ќе се случи со кислородот и температурите? Без сомнение, би се случиле огромни промени што ќе влијаат на гравитацијата, температурата и целокупниот живот на Земјата.

реклама

Наука и технологија

Научната фантастика како инспирација за денешните роботи

Read more

Анимација од идната историска мисија на НАСА и SpaceX

Read more

Како да ја користите апликацијата Zynn?

Read more

Како да направите Facebook страница за вашиот бизнис?

Read more

Нови видеа

play_arrow

Научната фантастика како инспирација за денешните роботи

Read more
play_arrow

Влијанието на Шекспир врз англискиот јазик

Read more
play_arrow

Најдоброто од Наполи сезонава

Read more
play_arrow

Тимот на „отпишаните“: 11 фудбалери кои се потценети во нивните татковини

Read more
play_arrow

Здрава опција: Како да направите пилешки прсти во рерна?

Read more
play_arrow

Креативни идеи за брз и вкусен појадок

Read more
play_arrow

Храна која го намалува нивото на тестостерон

Read more
play_arrow

Лет со целосно електрична Cessna

Read more
play_arrow

Уметноста на изведувањето пенал

Read more
play_arrow

Патки во фамилијарна прошетка по Вардар

Read more
play_arrow

Неделен план со вежби за слабеење за мајки

Read more
play_arrow

Анимација од идната историска мисија на НАСА и SpaceX

Read more