бременост

Први знаци на покачен шеќер во бременоста

Гестацискиот дијабетес или уште познат како дијабетес за време на бременоста се јавува кога нивото на шеќер (гликоза) во крвта на трудницата станува превисоко.
Read more

Зошто трудниците треба да пијат млеко?

Правилната исхрана за време на бременоста е многу важна за развојот на бебето.
Read more

Митови за вежбањето при бременост: Дали трудниците треба да вежбаат?

Кога станува збор за бременоста, постојат различни правила. Многу од нив се неопходни за безбедноста на вас и вашето бебе, додека други одново и одново се отфрлаат.
Read more

Дали да чекате до 12-тата недела од бременоста за да ја соопштите радосната вест?

Кога е вистинското време да се соопшти радосната вест за бременоста е прашање што си го поставуваат сите трудници.
Read more

Дали навистина се слуша срцебиење на фетусот во шестата недела од бременоста?

Досега оваа година, 11 американски држави усвоија 90 закони насочени кон ограничување на абортусот - најмногу во една година од пресудата на Рој против Вејд во 1973 година.
Read more

Двојна среќа, но и двојна грижа – се раѓаат сѐ повеќе близнаци во светот

Секое 42-ро новороденче е близнак и тоа е голема промена во последните 30 години, покажува истражувањето.
Read more
реклама

Откриен потонат брод стар 3.300 години, со стотици недопрени амфори

Read more

6 симптоми дека имате дефицит на витамин Д во вашето тело

Read more

Грција во сè поголеми проблеми поради масовниот туризам

Read more

Се појави нов сој на коронавирусот

Read more