зависност

Дали можете да препознаете зависност од социјалните мрежи?

Многу од нас го започнуваат и завршуваат денот со прелистување на Instagram, Twitter, Facebook и/или TikTok.
Read more

Децата кои гледаат телевизија повеќе од 2 часа дневно се повеќе склони кон зависности

Децата кои гледаат повеќе од два часа телевизија дневно имаат поголема веројатност да станат зависни од коцкање, цигари, дрога и алкохол кога ќе пораснат.
Read more

Драстично е зголемен бројот на деца зависници од видеоигри и социјални мрежи

Дури 680.000 деца и млади во Германија се зависници од игри и социјални мрежи.
Read more
реклама

3 симптоми на недостаток на витамин Б12 што се забележуваат при јадење

Read more

Кардиолозите открија кој протеин е најдобар за здравјето на срцето

Read more

5 најчести грешки кога правите пица дома

Read more

Франција изгуби контрола над делови од Нова Каледонија: Истрели и експлозии одекнуваат низ островот

Read more