#мкфејл
УЧИМЕ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

ЈСП загатка на денот

29. јануари 2020 - 13:32 | Кајгана

Да, напишаното треба да е објаснување на македонски јазик.

Да преброиме низ колку раце и очи поминало ова: некој го „превел“, па го напишал со фонт, а не со македонска поддршка, го болдирал и сменил боја. Потоа го пратил да се печати на налепница, некој го испечатил и потоа го исполепиле во автобусите на ЈСП.

Признаваме, се обидовме прво да го „прочитаме“ ова на некој странски јазик, а тоа на македонски да ти било. 

Коментирај