Објавен репертоарот на Кино Милениум од 15 до 21 октомври

Градско кино Милениум-Скопје го објави репертоарот за  периодот од 15 до 21 октомври.

Љубителите на филмската уметност ќе имаат можност да ги погледнат филмовите:

КАДЕ ПРИПАЃАМЕ?, режија: Jacqueline Zünd

СТЕЛА, режија: Стојан Вујичиќ

КЛЕТНИЦИ, режија: Ladj Ly

TM, режија: Ивица Димитријевиќ, Мартин Иванов

ТРОЛОВИ: СВЕТСКА ТУРНЕЈА, режија: Walt Dohrn, David P. Smith

ПИНОКИО, режија: Matteo Garrone

ХАКЕР, режија: Пол Берг

ПРОТОКОЛ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ВО КИНО МИЛЕНИУМ

– Задолжително e носењето лична заштитна опрема (маска) за сите посетители на киното. Маската е задолжителна за цело времетраење на посетата на киното, во сите простории: хол, тоалет, киносала за цело времетраење на проекцијата.

– Задолжително е одржување физичка дистанца од 1,5 – 2 метри помеѓу посетителите пред билетарницата, пред влезот во холот, пред влезот во киносалата и при купување на шанкот.

– Не е дозволено стоење и групирање на посетителите од публиката во холот или киносалата.

– Задолжителна дезинфекција на рацете за сите посетители при влез во киното.

– Задолжително мерење на телесната температура на сите посетители при влез во киното. Доколку посетителот има покачена телесна температура истиот се повлекува на страна и температурата повторно се мери по 5 минути и ако е повторно покачена, посетителот може да го замени билетот за проекција во друг ден или да му бидат рефундирани средствата на каса, доколку билетот е набавен на билетарница. Ако билетот е набавен преку електронски пат, посетителот ги прифаќа Условите за користење на онлајн-продажба на билети на ЈУ МКЦ објавени на веб-страната.

– Се препорачува електронска набавка на билети како и бесконтактно плаќање доколку билетот се набавува на билетарница. Доколку билетот се купува на билетарница, задолжително е одржување дистанца од 1,5 до 2 метри, и истото растојание меѓу вработениот и посетителот.

– Продажбата на пијалоци се одвива на шанкот во холот на кино Милениум при што задолжително е одржување дистанца од  1,5м. помеѓу посетителите. Се препорачува плаќањето да се изврши со користење бесконтактни платежни картички.

– Задолжително седење само на местото означено на билетот.

– Користењето на тоалетите е ограничено на максимум двајца посетители во исто време.

ОВДЕ погледнете го распоредот на седиштата според Протоколот.

РЕПЕРТОАР НА КИНО МИЛЕНИУМ (15 - 21 ОКТОМВРИ 2020)

ЧЕТВРТОК  (15.10.) 

16:00 – КАДЕ ПРИПАЃАМЕ? (WHERE WE BELONG?) -68’ втора категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:00 – КЛЕТНИЦИ (LES MISERABLES)-104’, 12+

22:00 – TM 60’ четврта категорија 16+

ПЕТОК  (16.10.) 

16:00 – КАДЕ ПРИПАЃАМЕ? (WHERE WE BELONG?) -68’ втора категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:00 – КЛЕТНИЦИ (LES MISERABLES)-104’, 12+

22:00 – TM 60’ четврта категорија 16+

САБОТА (17.10.)

11:00 –  ТРОЛОВИ: СВЕТСКА ТУРНЕЈА (TROLLS: WORLD TOUR) 90’ – втора категорија

13:00 – ПИНОКИО (PINOCCHIO)  - 125’ втора категорија

16:00-  ХАКЕР (HACKER) –синхронизиран на македонски -97’ втора категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:00 – КЛЕТНИЦИ (LES MISERABLES)-104’, 12+

22:00 – TM 60’ четврта категорија 16+

НЕДЕЛА  (18 .10.)

11:00  - ТРОЛОВИ: СВЕТСКА ТУРНЕЈА (TROLLS: WORLD TOUR) 90’ – втора категорија

13:00 – ПИНОКИО (PINOCCHIO)  - 125’ втора категорија

16:00-  ХАКЕР (HACKER) –синхронизиран на македонски -97’ втора категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:00 – КЛЕТНИЦИ (LES MISERABLES)-104’, 12+

22:00 – TM 60’ четврта категорија 16+

ПОНЕДЕЛНИК (19.10.)

16:00 – КАДЕ ПРИПАЃАМЕ? (WHERE WE BELONG?) -68’ втора категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:00 – КЛЕТНИЦИ (LES MISERABLES)-104’, 12+

22:00 – TM 60’ четврта категорија 16+

ВТОРНИК  (20.10.)

16:00 – КАДЕ ПРИПАЃАМЕ? (WHERE WE BELONG?) -68’ втора категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:00 – КЛЕТНИЦИ (LES MISERABLES)-104’, 12+

22:00 – TM 60’ четврта категорија 16+

СРЕДА  (21.10.) 

16:00 – КАДЕ ПРИПАЃАМЕ? (WHERE WE BELONG?) -68’ втора категорија

18:00 – СТЕЛА 91’ втора категорија

20:00 – КЛЕТНИЦИ (LES MISERABLES)-104’, 12+

22:00 – TM 60’ четврта категорија 16+

реклама

Мајка во Шведска 28 години го држела синот во заробеништво

Read more

Убавица на денот: Хајди Греј

Read more

Непознат објект прелета покрај Земјата, научниците не знаат што е

Read more

Низ фотографии: Пеколни температури во Австралија

Read more

Филм & ТВ

Ребел Вилсон откако ја постигна посакуваната тежина: Не е за килограмите, туку за здравјето

Read more

Бенедикт Камбербач стана миленик на жените­

Read more

Почина Лазо Голужа, творецот на „Квискотека“

Read more

Десетте најлоши филмови во историјата според Rotten Tomatoes

Read more

Сцена

  • play_arrow

Ребел Вилсон откако ја постигна посакуваната тежина: Не е за килограмите, туку за здравјето

Читај повеќе

Бенедикт Камбербач стана миленик на жените­

Читај повеќе
  • play_arrow

Почина Лазо Голужа, творецот на „Квискотека“

Читај повеќе
  • play_arrow

Десетте најлоши филмови во историјата според Rotten Tomatoes

Читај повеќе
  • play_arrow

Топ 10 најпиратирани филмови на неделата

Читај повеќе

Почина оригиналниот Дарт Вејдер

Читај повеќе
  • play_arrow

Ова се најдобрите серии на 21 век, досега

Читај повеќе
  • play_arrow

Џенифер Лопес целосно гола ја најави новата песна

Читај повеќе
  • play_arrow

Искрен трејлер за „The New Mutants“

Читај повеќе