компјутер

play_arrow
filter

Се враќа „Галаксија“ - првиот југословенски компјутер

На почетокот на 80-тите години, кога во светот на компјутерите владееја имиња како Commodore и Sinclair, пронаоѓачот, писател и новинар Воја Антониќ на пазарот на тогашна Југославија го претстави компјутерот „Галаксија“.
Read more
реклама

Не, Илон Маск не е мртов

Read more

Овие се седумте најдобри мобилни телефони во светот

Read more

Првпат воведена е-трговија во Пошта – онлајн нарачки со можност за испорака до адреса

Read more

Забранета голотија во Занзибар, дури и за туристите

Read more