коронавирус

Дневен преглед на состојбата со COVID-19 во светот

Според последните податоци, во светот од новиот коронавирус досега се заразиле вкупно 25.993.049. Од нив починале 862.786, а оздравеле 18.261.000 луѓе.
Read more

Велика Британија: Мачка позитивна на коронавирус, откриено како се заразила

Кај една домашна мачка во Англија е потврдена зараза со коронавирус. Управителката на ветеринарната служба, Кристин Мидлмис, изјави дека станува збор за редок случај во кој мачка е заразена со коронавирус во Велика Британија.
Read more

Во Црна Гора исполнети условите за прогласување крај на епидемијата

Во Црна Гора се исполнети условите за да се прогласи крај на епидемијата на коронавирусот, изјави помошник директорот на Институтот за јавно здравје, Сенад Бегиќ.
Read more