Марс

play_arrow

НАСА објави ново видео од Марс

Видеото настана во делот на кратерот Езеро под назив Van Zyl Overlook за кој научниците сметаат дека некогаш имало езеро.
Read more
play_arrow

Кина разви антена која ќе прима податоци од Марс

Кина ја разви најголемата антена во Азија која има задача да прима податоци од Марс.
Read more
play_arrow

Што откривме за Марс во 2020 година?

Марс е четвртата планета од Сонцето со просечна оддалеченост од 227.940.000 км.
Read more
реклама

Шоферски дилеми: Дали смеете да прескокнувате брзини?

Read more

Никој не сака да работи како сточар, иако платите се и до 50.000 денари

Read more

Зошто Германците ќе ги климатизираат патиштата?

Read more

За ова гледаме Олимпијада: Со договор, две злата за скок во височина

Read more