вселена

play_arrow

Првиот вселенски ураган исфрла електрони наместо дожд

Научниците потврдија дека го откриле првиот вселенски ураган над Земјата, а станува збор за маса составена од плазма, широка илјада километри, која е забележана на неколку стотици километри од Северниот Пол.
Read more
play_arrow

Колку сме навистина малечки и безначајни во Универзумот?

Кога откривате фалти за Сончевиот Систем и Универзумот, дознавате неверојатни бројки што е тешко да се замислат. Милиони и милијарди светлосни години!
Read more
реклама

Ги забележавте ли синоќа светлечките објекти на небото?

Read more

Четири хороскопски знаци на кои мај им носи среќа во љубовта

Read more

За да ја задоволи сопругата, Србин направи куќа која се врти

Read more

Нема начин да се спречи удар од голем астероид

Read more