Здравје

Зошто бројот 3 е толку магичен?

5. ноември 2018 - 13:11 |

Бројот 3 отсекогаш крие посебна симболика и магија во себе. Велат дека и самите принципи на функционирање на Универзумот го содржат овој број:

Минатото, Сегашноста и Иднината

Раѓањето, животот и смртта

Почетокот, средината и крајот

Срцето, умот и телото...

Само три основни бои го сочинуваат целиот спектар – црвена, сина и жолта.

Можеме да продолжиме да пишуваме за мистеријата на бројот 3, но можеме и да заокружиме на тоа дека најдобрите работи доаѓаат во тројка. Ова верување постои уште одамна, а го поткрепува латинската фраза “omne trium perfectum”, или во превод „сè“ што е во тројка е совршено”.

Барајќи ја „совршеноста на тројката“ во денешното време, ја најдовме совршената тројна формула и кај Септолете Тотал. И тоа, ја најдовме во совршено време, кога настинките и раздразнетите грла се во подем.

Тројната формула, која има антисептично, антиинфламаторно и аналгетско дејство е уникатна и ја содржи само Септолете Тотал:

Антисептично – бидејќи ги убива бактериите, вирусите и габичките со што ја отстранува причината за инфекција

Антиинфламаторно – бидејќи го намалува воспалението

Аналгетско – бидејќи ја намалува болката

Сега и со нов вкус на лимон и бозел, Септолете Тотал пастилите со својата незаменлива тројна формула навистина ја потврдуваат магијата на бројот 3. Побарајте ја оваа магична формула во аптеките и ослободете го своето грло!

 

*Промотивен текст

Коментирај