Концепти

Toyota го претстави извонредниот Concept-i

5. јануари 2017 - 12:30 | И.М.

Со склоп на CES, глобалниот саем за електроника и технологија, вчера беше претставен Concept-i, концепт автомобил на Toyota направен со врската на возилото и возачот на ум.

Станува збор за автомобил кој изгледа футуристички и одлично ја имплементира паметната технологија - тргнувајќи од виртуелниот асистент кој е направен да помага во возењето.

Toyota вели дека ова возило ја редефинира врската помешу возилото и возачот, односно гради важна и хумана врска помеѓу машината и човекот.

Па можеби затоа вметнале опција автомобилот да му намигнува на возачот :)

Погледнете го видеото што го претставува овој извонреден концепт автомобил:

Loading the player...

 

Коментирај