Вести

Дали би го позајмиле својот лик на робот за 130.000 долари?

5. декември 2019 - 9:30 | А.С.

Британската компанија Geomiq откри дека можно е да соработува со засега непозната компанија која прави роботи, на проект во кој бараат мажи и жени кои би ги позајмиле своите ликови на роботи за солидна сума.

Како би се чувствувале ако меѓу лицата на улица го забележите своето? Или ликот на некој кој го знаете, ама не е тој? Ова може да биде реалност во иднина, со проектот во кој дизајнерите ги ставаат лицата на вистински луѓе на роботи.

Оние кои се подготвени да го позајмат својот лик за 130.000 долари може да се пријават на e-mail адресата faces@geomiq.com.

Компанијата која дошла до оваа генијална идеја уште сака да биде анонимна, но не за долго.

Според вработени во Geomiq, на проектот се работи веќе пет години и има огромна финансиска поддршка од сериозни инвеститори.

Посебен тим инженери и дизајнери ќе го прават потесниот избор на кандидати на кои потоа подетално ќе им биде објаснето како ќе функционира проектот.

Коментирај