Софтвер
Бесплатна алатка

Како да го исчистите Windows од непотребните работи?

20. октомври 2016 - 10:06 | Д.Л.

Веројатно веќе ви се случило да купите компјутер со инсталиран Windows оперативен систем, а на него да добиете уште купче апликации кои никогаш не би ги инсталирале сами и никогаш не ги користите.

Ако ова ве нервира, Microsoft нуди алатка која ќе го реинсталира Windows од почеток, чист и без било какви додатоци кои прозводителите се почесто ги ставаат на своите компјутери (bloatware).

Пред да ja симнете и активирате Windows 10 Fresh and Clean Start алатката, направете си резервна копија на податоците и прочитајте сè што би требало да направите пред реинсталацијата.

Коментирај