Мода & Стил

Кратете ја косата во зависност од нејзината должина

16. август 2019 - 10:29 | М.С.

Ако сакате да имате убава, негувана коса, важно е да знаете колку често треба да ги кратите краевите. Еве што ве советуваат фризерите.

Во зависност од оштетеноста на вашата коса- колку често ја фенирате, фарбате, користите пегла за коса и слично, времето помеѓу шишање може да варира.

Ако сакате само да ги обновите оштетените краеви, доволно е да се шишате еднаш во три месеци. Дури ако имате јака и здрава коса, не треба да чекате да поминат повеќе од 12 недели за да се шишате затоа што вашата коса ќе изгледа неуредно.

Доколку имате кратка коса, тогаш задолжително е да се шишате на секои три недели.

Доколку ја сакате вашата долга коса и сте задоволни со должината што ја имате, тогаш треба да знаете дека косата расте до центиметар месечно. Во тој случај, доволно да го посетите вашиот фризер еднаш во два месеци.

Коментирај