Волстрит

Силен раст на акциите на Apple и Nvidia

Вчера на Волстрит, S&P 500 ги надомести загубите од претходниот ден, како и индексот Nasdaq, бидејќи инвеститорите беа охрабрени од податоците за помал од очекуваното зголемување на цените на производителите
Read more

Остар пад на акциите на Tesla

На Волстрит, акциите на акциите денес паднаа вториот ден по ред, затоа што заради добрите економски показатели за каматите стапки на Централната банка на САД, тие би можеле да останат покачени подолг временски пе
Read more

Волстрит падна, најмногу поради падот на акциите на Nvidia

Цените на акциите на Волстрит паднаа во вторникот, најмногу во секторот на производители на чипови, што е резултат на притисокот врз акциите на Nvidia пред објавувањето на нејзините квартални деловни резултати.
Read more

Волстрит нагло падна по пораките на ФЕД

Берзанските индекси на Волстрит нагло паднаа бидејќи инвеститорите беа разочарани од деловните резултати на Alphabet и Microsoft и бидејќи надежите дека американската централна банка ќе ги намали каматните стапки
Read more

Новите рекорди на Волстрит се затишје пред бура

На Волстрит цените на акциите пораснаа, при што индексот S&P 500 достигна ново рекордно високо ниво, додека инвеститорите ги очекуваа пораките од американската централна банка и деловните резултати од голем б
Read more

Рекордни нивоа на Волстрит, но еуфорија нема

На Волстрит индексот S&P 500 достигна ново рекордно ниво, четврти ден по ред, благодарение на натамошниот раст на цените на акциите на најголемите технолошки компании.
Read more

Нов пад на Волстрит: Меѓу губитниците се Amazon, Alphabet, Tesla...

Вчера на Волстрит берзанските индекси паднаа втор ден по ред, бидејќи по новите економски показатели, надежите на инвеститорите дека американската централна банка ќе почне да ги намалува каматните стапки уште во
Read more

Остриот пад на цената на нафтата го турна Волстрит

На Волстрит вчера паднаа берзанските индекси, што најмногу е последица на притисокот врз енергетскиот сектор поради наглиот пад на цената на нафтата, но и падот на цените на акциите на неколку технолошки гиганти.
Read more

На Волстрит индексите речиси непроменети

На Волстрит, берзанските индекси останаа главно непроменети, бидејќи инвеститорите останаа внимателни по различните пораки од шефот на американската централна банка и податоците за силниот раст на американската е
Read more

Стагнација на Волстрит

Вчера на Волстрит берзанските индекси не забележаа значителни промени откако ФЕД очекувано ги зголеми трошоците за задолжување за уште четвртина процентен поен, на највисоко ниво од светската финансиска криза, т.
Read more

Благ пад на Волстрит, инвеститорите претпазливи

Цените на акциите на Волстрит паднаа бидејќи инвеститорите не беа склони кон ризик пред извештајот на претседателот на ФЕД Џером Пауел до Конгресот за економската ситуација.
Read more

Раст на Волстрит втор ден по ред

Берзанските индекси на Волстрит нагло пораснаа втор ден по ред бидејќи инвеститорите се надеваат дека до крајот на неделата во Вашингтон може да се постигне договор за зголемување на државното задолжување.
Read more
реклама

Се бараат доброволци за експеримент: За 60 дена ќе добијат 18.000 евра

Read more

Како би изгледала Европа ако светското море се подигне за 100 метри?

Read more

Наутро или навечер - кога е најдобро да земате витамин Д?

Read more

Скопје блеска во новогодишен амбиент среде април

Read more